Tuesday, August 31, 2010

MERDEKA!!!!

31 Oktober. Hari Merdeka ke 53. Ramai yang menyambut kemerdekaan tepat jam 12. Bunga api berdentum sana sini. Wahhh. seronok. Happy. MERDEKA MERDEKA MERDEKA!!!! Negara sudah lama merdeka. Adakah diri kita sudah MERDEKA!!!!
Merdeka dari bebanan hutang? Merdeka dari kebebasan masa?? Merdeka dari sudut yang bagaimana?? Adakah minda kita sudah MERDEKA?? Masih dijajahkah minda & pemikiran kita. Hidup ditentukan orang atau kita yang menentukan hidup kita sendiri. Masih lagi bergantung pada bantuan?? subsidi?? belas ihsan kerajaan @ orang tertentu???
Dapatkah kita merasai erti kemerdekaan yang sebenar-benarnya. Sudah bebas kah kita dari belenggu kesusahan?? Nasib baik orang govt dapat bonus. Yang tak dapat macamana ya?? Eidul Fitri bakal menjelma. Ada yang dah shopping sakan. Credit card sampai maksimum. Ada yang shopping ala kadar sahaja. Ada yang belum shopping pun lagi. Ada yang dah beli tiket balik ke kampung. Ada yang tak dapat tiket sebab tiket dah habis. Ada yang tak boleh nak beli tiket. Ada yang ambil keputusan untuk kerja di hari raya. Senang katanya. Tak payah fikir. Tetamu nak datang rumah pun tak boleh. Kerja. Pulun OT.
Padahal dah 53tahun merdeka. Kenapa masih berada di tahap yang sebegitu rupa. Nak kata dijajah pun tak boleh. Tapi nampak masih lagi dijajah. Ada orang beli baju tak tengok kolar, beli kasut tak tengok tapak. Order makan tak tengok harga. Ada yang sebaliknya.
Hidup ini adalah pilihan. Ada yang pilih untuk berubah. Ada yang pilih untuk tak nak berubah. Ada yang tak pilih pun, ikut la macamana pun tak apa. Ada yang asyik mengeluh, menyalahkan sana sini, itu ini, semua tak betul katanya. Ada yang dah tak mahu mengeluh. Sebab dah letih mengeluh. Dah habis banyak masa & duit untuk mengeluh. Ya lah, nak mengeluh tempatnya di kedai kopi. Bukan duit yang masuk. keluar lagi adalah.
Syurga & neraka pun pilihan masing-masing. Ada yang menggunakan Ramadhan sebaik mungkin. Ada yang semangat di permulaan, pertengahan atau pun di penghujung. Beruntung orang yang menggunakan Ramadhan sebaik mungkin. Ada yang mencari Lailatul Qadar. Ada yang tak tahu apa itu Lailatul Qadar. Ada yang tak kisah pun dengan malam Lailatul Qadar.
Ada yang mengejar dunia. Ada yang mengejar akhirat. Ada yang mengejar kedua-duanya. Dunia makin dikejar makin jauh. Kejarlah kedua-duanya. Supaya kita terus merdeka dari zahir & batin. Luar & dalam. Bawalah agama dalam kehidupan. Supaya tidak tersasar. Boleh pilih untuk jadi orang kaya yang beriman & bertakwa atau jadi orang kaya yang kufur pada nikmat Allah. Pilihan di tangan masing-masing. Allah tetap memberi selagi kita terus berusaha. Yang dicari adalah keberkatan & keredhaannya tak kira dalam apa jua bidang yang kita pilih. Pilihan masih di tangan kita sendiri. Pilihlah yang terbaik.
Bertemu anda di puncak kejayaan dengan jiwa yang tenang dan mendapat barakah dari Allah Swt. Amin

Monday, August 30, 2010

PASSION - KEGHAIRAHAN

                                              
Kita mesti ada keghairahan dan kemahuan yang tinggi untuk berjaya. Ia diibaratkan seperti api yang membakar, marak dan menyala-nyala. Pastikan kita ada semangat dan kemahuan yang tinggi. Semarakkan semangat ini kepada sesiapa sahaja. Tunjukkan kesungguhan kita. Diri kita sentiasa kelihatan bertenaga dan bersemangat.

Saturday, August 28, 2010

Berniaga BESAR!!!

Siapa yang tak nak income besar!!! group besar!!! kereta besar!!! rumah besar!!!! semua nak!!!! 
Untuk dapat semua tu memang tak mustahil. Sebab dalam AT dah ramai yang dapat apa yang diimpikan. Jadi untuk kita pun capai impian kita, kita perlu meniru gerak kerja orang yang dah berjaya. Tirulah 100%. tak dapat sampai 100% pun, 90% pun dah hebat.
Apa yang perlu ditiru??? Gerak kerja, diantaranya selalu ditekankan dalam AT.

  1. HADIR BOP(BUSINESS OPPORTUNITY PRESENTATION) MINGGUAN
  2. HADIR PROGRAM TAIPAN
  3. HADIR PROGRAM SYARIKAT
31HB OGOS, Program Jom Buat Duit Raya akan dilangsungkan di Mines Wellnes Resort, yang akan dibanjiri dengan ratusan manusia. Adakah kita dah buat keputusan untuk hadir sama???? 
Ramai yang dah beri nama untuk hadir. Tak sabar2 nak hadir. Nak bawa prospek. Nak bawa group, Nak bawa rakan kongsi baru. SEBAB????  nak tambah ilmu, nak tambah momentum, nak tambah semangat???

Bagaimana dengan anda???? Dah buat keputusan atau belum??? masih lagi teragak-agak nak hadir atau tidak. Alasan macam2 boleh beri untuk tidak hadir. Semua alasan adalah benar semata-mata benar. Cuba lihat orang yang berjaya. Tiada alasan. Alasan diketepikan. Nak seribu daya, Mahu seribu cara.
Mengimbas kembali masa permulaan aku join AT. Boleh dikatakan saban minggu aku & isteri akan turun ke Mines @ TTC. Masih bekerja masa tu. Cuti pun bukan banyak. Ada ketika naik bas ke sana. Habis program terus balik ke Penang naik BAS!!! dan terus masuk kerja. Begitulah saban minggu. Mencari ilmu & semangat. Sorang2 diri. Kadang2 berteman dengan isteri. Yang selebihnya seorang diri. Pengorbanan mesti dilakukan. kerana yakin kejayaan pasti dalam genggaman. Memegang kata2 hikmah. Tiada pengorbanan maka tiadalah kejayaan!!
Ayuh semua warga Taipan & rakan2 kongsiku. Kita turun ramai2 ke Mines 31hb nie. Pakat2 naik kereta beramai2. Kumpul group, kumpul prospek. War2kan pada group anda. Mungkin ada yang tidak war2kan langsung. KENAPA YA?????
Kata nak berjaya!! kata nak ubah kehidupan. Dah janji pada diri sendiri, dah janji pada rakan kongsi??? renunglah kembali kenapa kita join AT. Suka2????? Ikut orang???? Main???? Saja????
Masih ada masa. Jom promote habis-habisan. Ejas apa yang perlu diejas. Tunaikan janji pada diri sendiri, pasangan, keluarga, rakan kongsi.
Aku pasti yang hadir pada 31hb nanti akan mendapat kepuasan dari pelbagai sudut. Yang pastinya bisnes anda akan terus bertahan, berkembang, membesar & menjadi-jadi.

Jumaat 17 Ramadhan

Tuan rumah AT di Jawi, orang yang dah berada dalam zon selesa, kereta Mercedes dah pun dimiliki. Berjawatan tinggi dalam pekerjaan beliau. Menggunakan platform AT untuk menjayakan sesiapa sahaja. Kemewahan beliau sebelum ini hanya untuk diri & keluarganya saja. Untuk berkongsi dengan orang lain tak mungkin. Rezki beliau berjawatan tinggi. Tapi dengan AT beliau nampak, perjuangannya untuk melahirkan lebih ramai orang yang berjaya. Merubah kehidupan masing2. Itulah hebatnya Tuan Safian.
CDM Abg Ali, selaku pengerusi majlis & membentangkan marketing plan. Begitu bersemangat & bertenanga. Datang dari Perlis untuk menjayakan rakan kongsi & warga Taipan. Rabu di Safira Club Penang, Jumaat di Jawi, Usia 53 tahun. Gerak kerja mengalahkan orang muda. Tiada alasan untuk berjaya.  Atas kemahuan & keinginan diri sendiri.
DSM Tn HJ M.Nor, pun  telah berjaya dalam hidup sebelum menyertai AT. Berpencen dengan jawatan Pengurus Besar di Badan Berkanun Negeri Perlis. Rumah mewah, kereta mewah, duit pun dah banyak. Setiap minggu turun ke Safira & Jawi dengan semangat juang yang sangat tinggi. Banyak ilmu yang kita boleh peroleh dari beliau. Juga menggunakan AT sebagai satu platform untuk menjayakan seramai mungkin usahawan2 yang ingin berjaya. Beliau yang sudah berada dalam zon selesa masih lagi mencari peluang & merebut peluan & juga berkongsi peluang. KITA??????
Sharing dari DSM Syukri, anak kelahiran Perlis yang dulunya bertugas sebagai seorang anggota polis. Telah pun meletakkan jawatan dalam PDRM. Sekarang sepenuh masa dengan AT. Menceritakan pengalaman beliau bersama AT. Telah pun memandu Honda Accor pada usia 22 tahun. Orang muda tapi berwawasan tinggi. Jarang jumpa orang muda macam ni., Beliau dipertemukan peluang ini oleh DSM Sudarman (Baling). Dan dilatih & dibimbing oleh insan hebat, DDM ZANA & DSM Chek dari Baling. Lihatlah seorang surirumah telah pun melahirkan kejayaan rakan kongsi nya. Memang hebat DDM Zana, DSM Chek & DSM SYukri. Tak lupa juga pada SM Wawa, yang banyak memberi support kepada Syukri. Hebat,.. semua hebat2 belaka.
Aku bersama 2 orang anak tersayang. Abang (Arfan) dah tidor. kepenatan berpuasa hari ini. Baru berusia 7tahun. Arzan(adik) tersangat aktif. tekun melihat presentation dari Tn Hj Md Nor. Inilah waris kami. Peneraju AT pada zaman mereka nanti. Untung sebab pangkat CDM boleh diwariskan pada mereka. Tak lupa juga pada pasangan aku yang sedang mengandungkan anak ketiga. Sentiasa hadir program2 AT walaupun kepenatan. Itulah janji kami pada AT. Berjaya & menjayakan.

Ramai juga yang hadir ke kelas AT. rakan2 kongsi baru pun bersemangat. tahniah pada Saiful yang baru join. Datang bersama isteri & anak. Bersama AT pasti segala impian akan jadi kenyataan, mimpi menjadi realiti. Berjumpa di puncak kejayaan!!!

Friday, August 27, 2010

SAFIRA CLUB - 25 OGOS 2010


Video ini diambil oleh DDM Nizam dan dimasukkan ke dalam Youtube. Terima Kasih banyak2 abg Nizam. Jasamu di kenang.

Sesi Bergambar CDM

KAYA BUKANNYA TIKET UNTUK HIDUP BAHAGIA,
         TETAPI KALAU TIDAK KAYA, KEMBARNYA DERITA!!!!!

Thursday, August 26, 2010

SAFIRA CLUB 25HB OGOS ( KALI KE 34 DALAM TAHUN 2010 )

Ramai & terus ramai. Sambutan hebat & terus hebat

DDM Nizam, sharing yang sangat hebat malam tadi. Seorang yang sangat negatif dahulunya. Walaupun isteri beliau CDM Yan telah menyertai AT lebih dulu. 1tahun masa yang diambil oleh DDM Nizam untuk berubah hati, setelah CDM Yan memiliki Mercedes Benz. Jatuh keegoan beliau melihat CDM Yan begitu berjaya dengan perniagaan ini, yang beliau sangkakan karut semata-mata. DDM Nizam sekarang menjadi orang kuat dalam AT. Slide2 presentation & video2 clip AT dihasilkan oleh beliau. Terima Kasih DDM Nizam, banyak ilmu & pengalaman yang kami dapat kongsi bersama.

Safira Club telah menjadi Magnet yang sangat kuat. Tarikan orang untuk hadir pada setiap malam rabu semakin kemuncak. AT sentiasa memastikan suasana hebat sebegini akan terus bertahan. Tahniah pada semua warga Taipan yang menjayakan kelas setiap minggu. Prospek yang baru hadir sudah tentu akan teruja. Warga Taipan yang baru semakin bersemangat. Kehadiran CDM2 menghangatkan lagi suasana.
CDM Hasmidar, CDM Shahrina, CDM Wan Mahadzi, CDM Mohd Razali, CDM Pak SU, CDM Abg Ali & CDM Fitri bergabung aura & tenaga.
Aku mennjadi emcee di Safira semalam. Dah lama rasanya tak menjadi emcee di Safira. CDM Hasmidar memberikan kata-kata aluan, CDM Mohd Razali, Ice Breaking dan sharing dari usahawan2 baru.
Kesempatan di Safira digunakan untuk promote Program Jom Buat Duit Raya yang akan berlangsung pada 31hb Ogos di Mines nanti. Kami akan konvoi beramai-ramai ke sana. Untuk menambah ilmu & juga semangat. Bawa rakan kongsi baru, bawa prospek. Suasana di sana akan menghangatkan lagi semangat yang sudah semestinya panas membara.
Umpama orang yang melanjutkan pelajaran secara part time melalui kursus PJJ. Sudah pasti perlu ke Pusat pengajian untuk proses pelajaran. Begitu juga kita warga AT. Mines merupakan pusat ilmu & juga semangat bagi Taipan. Alangkah ruginya kita, sekiranya tidak pernah ke sana. Tidak mengambil peluang untuk membawa rakan kongsi & juga prospek ke sana. Umpama tidak lengkap perniagaan kita. Ada sesuatu yang masih belum cukup. Berhijrah lah sekejap, merantaulah sekejap. Umpama pedagang yang keluar dari wilayahnya untuk mencari pengalaman yang berbeza. Mencari sesuatu yang baru untuk memantapkan lagi pengalaman kita. AT telah menyediakan segala-galanya untuk warganya. Rebutlah peluang ini. Yang pastinya kita tidak akan rugi, malah keuntungan berganda-ganda yang sedang menanti.
Promotelah habis-habisan pada semua group, tekankan kepentingan untuk kita hadir ke Program2 anjuran AT. JOM JOM JOM... Kita gegarrrrrkan Mines pada 31hb Ogos nanti. Merdeka kan minda kita, Merdeka kan pemikiran kita, Merdeka kan segala-galanya... MERDEKAAAA!!!!!

Wednesday, August 25, 2010

CDM oh CDM

Kenangan manis tahun 2009.
Dianugerahkan pangkat tertinggi dalam Hai O.
CDM MOHAMAD FITRI MOHAMED NASHAHA.
Penghargaan dari syarikat atas kejayaan yang kita dapat. Alhamdulillah.. Ku panjatkan kesyukuran pada Allah SWT yang memberi izin untuk aku berjaya bersama AT 181.

Terima kasih pada insan hebat yang memperkenalkan peluang hebat ini.. DDM Rosmaniar & pasangan Affandy Jamal, & SSM Rohayati.
Terima kasih pada CDM Kartini & CDM Kamarudin yang menjadi Mentor/Sifu/Guru pada kami.
Terima Kasih pada semua CDM2 Taipan yang memberikan semangat & juga ilmu.
Terima Kasih pada semua rakan kongsi &  juga semua warga Taipan.
Terima Kasih pada isteri tercinta DDM Rohayu yang banyak membantu & memberikan semangat tanpa jemu2.
Terima Kasih pada keluarga yang memahami perjuangan kami.
Terima Kasih pada syarikat yang menyediakan 1 platform untuk kami berjaya.
Terima Kasih...Terima Kasih....Terima Kasih.

CEMUHAN LEBIH HEBAT KETIKA KITA MENGALAMI
KESUSAHAN SEWAKTU MENJALANKAN PERNIAGAAN INI.
APABILA KITA AMBIL PEDULI CEMUHAN ORANG LAIN,
KITA SUDAH MEMBENARKAN ORANG LAIN MENCORAKKAN
HALA TUJU KEHIDUPAN KITA.
WALAU BAGAIMANAPUN, APABILA KITA TIDAK AMBIL PUSING
KEPADA CEMUHAN ORANG LAIN,
KITA ADALAH HERO!!!!!!!!

Tuesday, August 24, 2010

Program Terkini AT 181

Satu persatu program hebat yang AT sediakan untuk warganya. Terkini,

1)Malam ni, Selasa 24hb Ogos, bertempat di Mines selepas solat tarawikh 9.30pm, Bersama dengan Ustaz Ghazali Ibrahim ( adik kepada Arwahyarham Ustaz Asri Ibrahim -Rabbani ) akan menyampaikan ceramah tajuk "Kejayaan & Kekayaan Satu Tuntutan, Mencari Keredhaan Allah Satu Kewajipan"
Datanglah beramai2. Bawalah prospek & juga group masing-masing.

2) Program Jom Dapat Duit Raya di Mines, Selasa 31ogos jam 9.30 malam.
Slot khas untuk dapatkan duit raya dari Taipan. Ada syaratnya untuk dapat ya.. Rujuk CDM2 anda. Jom ramai-ramai kita meriahkan Mines. Dari negeri mana sekalipun kita, jangan lepaskan peluang. 31ogos tu hari cuti.
Pakaian Baju Melayu, Songkok & Bersampin.

Bawalah prospek & juga rakan kongsi anda. Hasilnya berbaloi. Tidak ada istilah rugi. Hanya sedikit pengorbanan yang perlu dilakukan. Barulah kejayaan akan datang menjelma. Tiada kejayaan tanpa pengorbanan. Jom kita berkorban. Merdekakan diri kita dari belenggu kesusahan. Berubah & terus berubah.

Sunday, August 22, 2010

AROMA TERAPI MINDA - MINES 21/8/10

Konvoi dari utara menuju ke Mines untuk program Aroma Terapi Taipan berjalan seperti yang dirancang. Ada yang dah bergerak awal2 lagi. Ada yang bergerak agak lewat tapi sampainya awal juga. Kami bertemu di Restoran Jejantas Sungai Buloh. Sebelum tu ditahan polis (speed trap selepas Tapah) Alhamdulillah terlepas walaupun laju lebih had. Rakan kongsiku dapat slowtalk.
Di Rawang pun ada speedtrap lagi. Bonus kerajaan tak ada, speed trap pulak yang banyak di waktu pagi. Mungkin ada rezki untk orang kerajaan dapat bonus tahun ni. Mungkin ja kan......
Sampai di Mines jam 9.45am, wahhhhhhh dah penuh. tiada tempat kosong. kami semua duduk di hadapan sekali atas lantai. Demi ilmu dari AT 181, tiada kerusi bukan masalah bagi kami. Lagi seronok sebenarnya. Ilmu tu terus masuk menusuk ke dalam kalbu. Hampir 20 orang kami ke sana, ada yang dari Perlis,Taiping,Penang,Kuantan & KL. yang bawa prospek pun ada.
Sambutan sangat2 luar biasa hebat. 700 orang. Teruja sangat2. Paling ramai sepanjang 3 tahun aku bersama AT 181.


seronoknya dapat duit raya.... Money Game. Happy happy...


Edi & prospeknya. Orang Jitra bekerja di KL. Sembang2 ilmu & semangat. Jangan jemu mencari ilmu. Ilmu yang pasti membuahkan hasil.


Rakan kongsi baru dari Penang. Begitu seronok dapat bergambar dengan CDM Kartini. Mesranya walaupun baru kali kedua berjumpa. Pertama kali jumpa di Safira Club, Kali kedua di Mines. Buat betul2. Jangan lepaskan peluang hebat ni. Dah ramai yang berjaya. Giliran anda pulak selepas ni. Kata2 hikmah CDM Kartini pada Ekin.


Sebahagian group yang sempat bergambar bersama. Syed Amir bersama anak pertamanya. Dari Kuantan. Tiada alasan untuk tidak berjaya. Sebelah kanan aku, Saiful dari Bandar Baru. Baru join bulan lepas. Tak lepas peluang untuk ambil ilmu & rasa suasana hebat yang AT sediakan. Shamsul & Ekin, pasangan yang berimpian tinggi. sebelum ke jinjang pelamin, target buat duit sebanyak mungkin. Tiket ke Perth menjadi matlamat utama. Honeymoon luar negara perrrrrrcuma.....


Ramainyaaaaaaaaaaaa...... Platform yang cukup hebat untuk mengubah kehidupan. Datang dari seluruh negeri.


Yang ini semua yang belum join. Sampai tak muat pentas tu. yang berdiri kat bawah pun ramai jugak. dalam 200 orang. Untungnya yang hadir. NEgatif pun terus jadi Positif. Sebab???? presentation yang mantap dari CDM2. Suasana yang tak pernah dirasai sebelum ini. Bukan seorang dua yang berjaya bersama AT. Terlalu ramai...


Tak dapat nak diluahkan dengan kata-kata. Ramai Ramai Ramai.


Shamsul, pertama kali hadir ke Mines. menunggu masa saja untuk join. Bertuah sungguh dapat ditemuramah oleh CDM Faridah. MEluahkan dari isi hati apa yang dirasa pada program pagi tadi. Sungguh teruja, semangat & pasti akan buat bersungguh-sungguh. CDM sudah pasti. Action!!!!! Mestiiiiii


Yang sebelah kanan sekali tu SM Wawa dari Taiping & DSM Rozita dari Kuantan. Semangat berkobar-kobar untuk berjaya. Mesranya rakan kongsi mengalahkan saudara mara. sentiasa berhubung untuk memantapkan lagi strategi & bisnes. Hebatttttt.


Selepas program Aroma Terapi Minda.. DDM Ayu menjalankan tugasnya, terus demo. prospek dah tak sabar nak tahu macam mana nak berjaya... Oooooo mudahnya strategi Taipan. Siapa2 pun leh buat. Senang & mudah... suasana AT telah memudahkan segala-galanya


Apa yang dibelekkan tu Fitri.... ;) ;) ;)

Inilah kehebatan AT 181. Tips untuk berjaya dengan AT :
1. Hadir BOP/Meeting mingguan
2. Hadir seminar/roadshow/motivasi/pengukuhan/program khas dari AT 181
3. Hadir program dari syarikat - majlis anugerah
SM,SSM,DSM,DDM,CDM/Dinner/Ulangtahun dan lain-lain

Semua ini untuk ketahanan, semangat, momentum pada diri sendiri & juga network kita. Lengkap semuanya... pasti anda akan jadi Jaguh/Juara di pentas AT 181. Yang hadir sangat puas hati. AT 181 membuat kelainan pada program kali ini. Aku sendiri begitu teruja. Banyak ilmu baru yang dapat. Respons dari peserta yang hadir pun sangat2 positif. Berbaloi apa yang dikorbankan.... Sedikit pengorbanan untuk mendapat hasil yang berpuluh-puluh kali ganda.... Kejayaan dibina melalui pengorbanan sebenarnya. Tiada pengorbanan maka tiadalah kejayaan. Jangan lupa!!! tindakan perlu ada. Hebat mana sekali pun ilmu & suasana berniaga yang kita perlolehi... tapi andainya tiada tindakan... tidak bermaknalah apa yang kita dapat & juga korbankan. Aku yakin semuanya sudah bertindak... Maka bertindaklah sebaik mungkin. Kejayaan sudah hampir. Terlalu hampir. Hanya di sebalik tirai sahaja. Bertemu semua di puncak kejayaannn....

**** sampai penang jam 1am. kali ni kena speed trap di Taiping. tak jemu-jemu yaa... kebarangkalian orang kerajaan nak dapat bonus tinggi ni. Tembaknya selepas terowong Ipoh. Lokasi yang memang kelajuan pasti melebihi 110km/jam. ****

Thursday, August 19, 2010

SAFIRA CLUB - 18/8/2010


menyanyikan 2 lagu semangat... bila ada semangat baru sedap nak berniaga


CDM Sharina pun ada... hebat orangnya. berjaya pada usia yang muda. RM50k sebulan dah pernah rasa.


CDM Wan Mahadzi @ Jet Lee. Penuh bersemangat memberikan ice breaking. Tak kedekut ilmu, berkongsi dengan siapa saja. Sejarah hidup dahulu memang susah. Zaman susah dah tinggal kenangan. Sangat-sangat berjaya bersama Taipan 181. Kami hanya kenal semasa seminar Taipan di Port Dickson tahun 2008. sekarang telah menjadi sahabat baik di Pentas AT 181. Terima kasih sahabat.


CDM Kartini tekun mendengar. Tak pernah jemu. dah 10tahun dalam bisnes ni. Kita yang baru2 ni tak boleh jemu ya. Nanti duit pun jemu nak datang kat kita. CDM Kartini & CDM Kamarudin lah yang banyak berjasa pada kami di Penang. Dari tak kenal dah jadi rapat. Sentiasa bagi ilmu & semangat. Strategi gerak kerja. Alhamdulillah dipertemukan dengan Leader hebat. Walaupun beliau seorang jutawan. tapi sifat rendah dirinya memang aku puji. Bak resmi padi. makin berisi makin tunduk. Terima kasih cdm ku.... jasa kalian takkan kami lupakan. teruslah membimbing kami selama-lamanya.


CDM Mohd Razali memberikan motivasi & berita2 terkini. 1tahun lebih, setiap minggu datang ke Safira Club dari Perlis. Pengorbanan beliau sangat hebat. Untuk menjayakan seramai mungkin yang hendak dijayakan. Itulah leader hebat.


Pasanganku. DDM Ayu. walaupun berbadan dua. Letih & penat hilang bila bertemu rakan kongsi. Itu janji kami pada yang join AT 181. kepentingan diri diketepikan. Kejayaan rakan kongsi diutamakan. Thanks AYu, sokongan & jasa mu takkan dilupakan. Susah senang kita bersama-sama. ( Butang baju aku mana Pah) gurau ja ya.


CDM Wan memberi semangat pada rakan kongsi.


CDM Sharina sedang demo. Terpegun prospek yang tengok income beliau. Tak tahan tak tahan.


Pasangan hebat. Peluang macam ni jangan dilepaskan. Ambillah petua & nasihat. Nak berjaya kena buat betul2. tak boleh main-main. kami dulu pun macam anda jugak. Bermula 2 orang ja. Income dulu pun biasa-biasa. Tapi sebab terus buat & terus buat. Hasilnya .. AT 181.. pendapatan.. Alhamdulillah. 6angka setiap bulan. Impian kita adalah bos kita. Jayakan impian masing-masing. Sabar & tekun kunci kejayaan.
Di antara pesanan-pesanan cdm hebat.

video
Panasnya suasana di Safira Club... Rancak-Rancak.. bila dah ada semangat baru seronok berniaga. Aura dalaman aktif.. Minda pun positif.

Wednesday, August 18, 2010

Hari yang dinanti-nantikan

Seperti biasa... hari rabu ja, terasa sungguh seronok. Berkhidmat bersama AT. latihan & bimbingan diteruskan. Gembira melihat orang2 yang ingin berjaya, berpusu-pusu ke Safira Club. Dengan group masing2. Ada yang bawa prospek. Bawa pasangan. Bawa impian & juga harapan. Semata-mata ingin berjaya.
Tambahan pulak malam ni CDM Kartini & CDM Kamarudin hadir bersama. Membawa pesanan2 & ilmu2 untuk besarkan lagi berniaga. Suasan yang hebat setiap Rabu di Safira CLub. Semua ternanti-nanti hari Rabu. SMS peringatan bertalu-talu di hantar. Itulah rutin harian setiap kali Rabu menjelma. Siapa datang awal dapat parking dekat dengan kelas. Itu seronoknya datang awal. Dapat jumpa leader2 yang selalunya datang awal. Apa lagi!!! rebutlah peluang. Bertanya tips... tanya jangan tak tanya. Ilmu tak pernah & tak boleh habis. Pengalaman leader2 perlu di ambil sebagai pedoman untuk kita ke hadapan. Jadi CDM, fight tabung kereta, melancong percuma setiap destinasi, ilmu jaga group,network & macam2 lagi. Yang penting ilmu komunikasi.
War2kan pada semua. Ramai2 kita meriah kan Safira Club malam ni...

Monday, August 16, 2010

Lelaki Kedua Tertinggi - Ijaz Ahmed


Masa ni nak beli juadah berbuka puasa di Queen Street Penang. Ramainya orang sedang berkumpul. Wah.... rezki kami nak jumpa lelaki kedua tertinggi di dunia. Ijaz Ahmed. Tinggi sungguh. Berusia 26 tahun. ketinggian 8kaki 4inci. Sekali bergambar kena bayar RM5. duit tu untuk menampung kos perubatan yang berjumlah RM175,727.00
Ramai jugak yang bagi sumbangan sambil tangkap gambar. kita seronok bergambar dengan dia. Dia dalam keadaan sakit. Nak kumpul duit sebanyak mungkin. Untuk kos perubatan. Walaupun sakit tetap berusaha untuk cari rezki. Dalam keadaan yang tak sempurna.

Renungan.... syukur sangat2 kita yang sempurna. Boleh cari rezki dengan macam-macam cara. Bebas ke sana ke sini. Tambahan pula bersama AT... peluang & bukti kejayaan cukup hebat. Di sana sini ada kelas latihan & bimbingan. Upline tak jemu2 membimbing rakan kongsi. Ambillah peluang, rebutlah peluang. Dah dapat peluang buat lah sungguh2. Usaha lebih dapat lebih. Kalau tak usaha??? Rezki pun tak nak datang.
Ada orang cukup suka guna pepatah " Ulat dalam batu pun leh hidup, buat apa susah2 nak cari ke sana ke sini" Hmmmm.. Itu ulat. Bukan manusia. Anak ulat tak payah ke sekolah, tak payah pakai pampers, minum susu. Rumah pun tak perlu berbayar. Kereta tak payah beli. Tak perlu risau pasal harga minyak & gula naik.
Bukankah kita dijadikan sebagai Khalifah di muka bumi ni. Yang terbaik dari semua. Di mana hebatnya manusia???? renung-renungkan ya....

Saturday, August 14, 2010

Luahan hati

Mataku masih belum mengantuk. Sempena Ramadhan yang mulia ini. Sebagai hamba Allah yang lemah, cuba meningkatkan prestasi diri. Setelah selesaikan amalan-amalan yang aku belajar dulu & juga dari abang ku, seorang yang alim dalam agama. terasa begitu tenang hati ini.
Sekadar hendak berkongsi cerita dengan semua pembaca blog ini. Anak ku yang sulong berusia 7tahun, Mohamad Arfan. Dalam keseronokan Arfan melalui usia kanak-kananknya, sekali sekala dia akan bertanya. Bapak, panggilannya pada aku. Bila bapak mati ya?? Kenapa Arfan? Arfan akan rindukan bapak kalau bapak dah mati. janganlah tinggalkan Arfan. Dia akan menangis. Tersentuh hati aku setiap kali dia bertanya. Tadi masa dalam perjalanan pulang dari Jawi Inn. Arfan bertanya lagi. Bapak.. Kalau bapak mati siapa nak jaga Arfan. Jawabku, semua yang hidup pasti akan mati. Tunggu masa & ketikanya saja. Sambil menangis Arfan berkata yang dia nak mati sama2 dengan aku. Aduhaiiii.. anakku. Untuk tenangkan perasaannya.... kataku.. Walaupun bapak dah tiada nanti. Arfan masih lagi boleh jumpa bapak. Kita jumpa di syurga ya. Untuk masuk syurga, kita kena jadi orang yang baik, beriman, jaga amal. Arfan kena belajar rajin2. Dah besar nanti jadi Jutawan tau. Boleh tolong orang susah, boleh pergi umrah & haji muda2. Boleh buat banyak benda kebaikan. jadi Jutawan yang beriman. Sambil aku bercakap dia pun tertidur dalam kesejukan air cond kereta. Sampai ja di rumah. Bapakk... tadi Arfan mimpi arfan ada kat syurga. Arfan mandi air susu. bukan macam mandi kat rumah.. Seronoknya masuk syurga. Terkedu aku mendengarnya.
Ya Allah. engkau murahkanlah rezki kami sekeluarga. Arfan!!!! sesungguhnya apa yang aku & ayu buat hari ini adalah untuk masa depan anak-anak. Kami sedang buat yang terbaik. Paling baik. Siapa tak sayang pada anak2.. memang seronok duduk di rumah luangkan masa dengan keluarga. Tapi kehidupan tak mungkin berubah sekiranya duduk saja. Biarlah kami bersusah payah sekarang, korbankan masa rehat, korbankan masa tidur, korbankan segala-galanya. Yang pasti itu hanya seketika... Hasil kejayaan... Insyaallah akan dirasai oleh keturunan-keturunan ku nanti. IMPIAN IMPIAN IMPIAN.... PASTI JADI KENYATAAN!!!! SEDANG MENJADI KENYATAAN!!!!!

Jawi Inn

Jam sekarang 2.46am - Sabtu 14 Ogos 2010. Aku baru sampai ke rumah bersama isteri & anak2. Kami dari Jawi Inn. Ada BOP Taipan di sana. Support AT & juga rakan2 kongsi. Kelas bermula jam 10pm. DSM Tuan Haji Md Nor buat Ice Breaking & juga Marketing Plan. CDM ALi gegarkan Jawi Inn sebagai MC. Kata-kata aluan dari orang yang berjawatan besar. Tuan Safian. Ikutkan gaji beliau. Lebih dari cukup. Berjaya sendiri tak best katanya. Melalui AT, ramai lagi yang boleh dijayakan. Itulah matlamat beliau.

Thursday, August 12, 2010

Safira Club - 1 Ramadhan

Selamat berpuasa semua. 1 Ramadahan. Permulaan bulan yang dinanti-nantikan. Tambah amalan, tambah pahala. Bulan keampunan. Akademi Taipan tetap beroperasi seperti biasa. Latihan dan bimbingan tanpa putus2 dari AT. Suasana di Safira Club masih hebat. Walaupun ini hari pertama. Dah tentu ramai yang berbuka puasa bersama keluarga. Ramai juga yang tersandar dirumah akibat kekenyangan. Tetapi aura AT tak dapat disangkal lagi. Ramai CDM2 yang hadir malam ni. CDM Mohd Razali, CDM Ali, CDM Sharil, CDM Wan Hanim. Walaupun demam CDM Mohd Razali memberikan Ice Breaking dengan begitu semangat sekali. Orang2 hebat tetap sampai di Safira. Jom kita layan gambar2 di bawah.

Kata-kata aluan dari CDM Wan Hanim. Datang dari Kuala Lumpur bersama suami, CDM Sharil. Hebatnya semangat & support dari CDM. Memberi semangat pada warga Taipan. 3 tahun bersama AT. 8 destinasi pelancongan dah sampai. Kereta Mercedes & Honda Odysey bernumber 181 telah dimiliki. Rumah berharga 1/2juta telah didiami. Hebat2...


SM Wawa- Jarak bukan penghalang. Menjadi SM dengan pakej TT dalam masa 2 bulan. Mulanya hanya ikut-ikut kawan saja. Tapi akhirnya sudah tersangkut. Bulan ni pasti jadi SSM. Pakej TT pun hebat jugak. Pokok pangkalnya buat jangan berhenti. Pasti sampai ke destinasi. Inilah kesannya bila bersemangat. Datang program Taipan & juga syarikat. Ikut Roadshow & seminar. Tak jemu2 berguru dengan CDM2. Datang dari Taiping setiap minggu tu. Tahniah2.


SSM Azni- Rakan kongsi CDM Wan Hanim. Seorang pensyarah. Gaji agak stabil. Tapi tetap mencari peluang. Teruja dengan pendapatan CDM Hanim. RM50k ke atas setiap bulan. Perubahan demi perubahan pada CDM Hanim membuatkan SSM Azni join Taipan.


Kehadiran di Safira Club. Jumlah yang dibanggakan kerana 1 ramadhan. minggu depan pasti lebih ramai. lebih meriah.


Sharing DSM Tn Hj Md Nor. Datang dari Perlis setiap minggu. Bukan duit yang beliau cari, kerana beliau sudah kaya raya. Bekas Pengurus Besar di Perbadanan Kemajuan Ekonomi Negeri Perlis. Semua destinasi luar negara beliau dah sampai sebelum join Taipan. Kereta mewah juga bukan tujuan utama beliau. Beliau rasa bangga & teruja sebab AT telah & sedangg melahirkan usahawan2 yang bertaraf jutawan. Tak kira usia & juga latar belakang. Beliau berpesan, latar belakang tinggalkan di belakang. Fokus kepada yang di hadapan. Ilmu beliau dapat disalurkan kepada warga2 taipan. Itulah kepuasan beliau apabila orang lain turut sama berjaya, yang mana dalam pekerjaan beliau dulu, beliau hanya bekerja mengikut arahan. Kejayaan hanya untuk diri sendiri. Terima Kasih Tuan Haji.


Selepas sharing, beri lagi semangat & ilmu pada group aku. Itulah hebatnya Taipan. Ilmu percuma di mana sahaja. Ilmu yang telah terbukti hasilnya. Buat & ikut, pasti berjaya. CDM Abg Ali pun ada. Segak berbaju Melayu. Bersemangat setiap waktu. DSM Tiza bersama rakan-rakan kongsi tekun mendengar. Terus bertindak sahabat. Komitmen dah ada. Group dah ada. jayakan semuanya.


DSM Chek dari Baling. Tak pernah jemu datang Safira. Dah setahun lebih. Dari kereta wira dah bertukar ke Honda Civic PJT 1181. Itulah hasil orang yang tekun dan sabar. Sharul, pasangan pada DSM Afiza, dari Sungai Petani. Anak bukan penghalang. Bawa bersama untuk jadi saksi, ayah & ibu mu sedang berusaha untuk mengubah sejarah hidup. Tahniah Tahniah Tahniah. Kami doakan semuanya berjaya.


CDM Sharil sedang berkongsi ilmu & memberikan tips pada group beliau. Dulu seorang jurutera bergaji 5 angka. Sekarang menjadi CDM yang berpendapatan 5 angka jugak. Lebih lagi. Kebebasan masa yang beliau cari. Tiada tekanan dari bos.. T.kasih cdm datang ke Safira.


DSM Syukri, anak muda yang berjiwa besar & berimpian tinggi. Memberikan tips & semangat pada rakan kongsi baru. Esok ada appointment katanya. Mesti close mesti close mesti close. Itulah yang kedengaran. BEgitu posotif sekali. Tahniah. Teruskan usaha.


SSM Rosli- MC hebat di Safira CLub. dah 3 minggu berhenti kerja. Memang pulun habis-habisan dengan AT. Tak malu bertanya & rajin berguru. Keinginan yang cukup kuat dalam diri. Ingin merubah sejarah hidup. Rakan kongsi beliau makin hari makin bertambah. BErsusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian ya sahabatku. Keluarkan singa dari diri anda. Buat duit raya banyak2. Buktikan pada mereka yang sedang memerhati. Rancak-rancak...


CDM Hanim- antara idola aku. Hebat sungguh komitmen & ilmu beliau. Nampaknya dah ada rakan kongsi beliau yang berambut panjang. hehe... welcome to the group.


DSM Melati, datang setiap minggu. asalnya seorang surirumah. Income 5 angka dah rasa. Tiket ke Beijing & Switzerland pun dah dapat. Hebat2. hasil usaha yang berterusan. CDM Sharina & CDM Wan Mahazi merupakan upline mereka. Walaupun upline jauh, itu bukan penghalang untuk berjaya. Diri sendiri lah yang tentukan....

Tuesday, August 10, 2010

Setahun Fulltime Bersama Taipan 181

Begitu cepat masa berlalu. Setahun sudah aku Fulltime bersama AT. Keputusan drastik yang aku buat pada 18/8/2009. Berhenti kerja kerajaan 24jam. Keputusan dibuat setelah menunaikan umrah. 17hb Ogos hari terakhir aku bekerja di PDC. Perasaan aku masa tu meluap-luap untuk berhenti kerja. Rasanya doa aku dihadapan Kaabah & di dalam Raudhah dimakbulkan Allah. Setiap masa semasa di bumi suci Mekah Al Mukaramah & Madinah Al Munawarah memohon untuk diberi petunjuk. Tunjukkanlah jalan yang terbaik untuk aku.
Yakin dengan rezki yang datang dari Allah. Allah boleh beri dengan sebab ataupun tanpa sebab. Apatah lagi kita yang berniaga. Sebab untuk dapat income lumayan dah ada. Untuk berubah hidup pun dah ada. 9/10 sumber rezki yang diusahakan. Yakin dengan janji Allah. Yakin dengan hadis Nabi.
Ramadhan kali ni ramadhan yang kedua fulltime bisnes. Kebebasan masa untuk beramal. Masa kerja dulu masa agak terhad. Tahun ni azam untuk tambah amalan-amalan sunat. Digandakan 70kali ganda. Dunia akhirat sama2 nak dicari. Bagi yang ada rezki lebih, banyak kebajikan yang boleh dibuat. Nak buat sumbangan buka puasa boleh. Beli kurma banyak2, hadiahkan kan ke mesjid2. Buat dengan ikhlas. 1biji kurma boleh dapat ganjaran sebesar Gunung Uhud. Rezki yang Allah bagi pada kita dalam berniaga ni, kita sumbangkan. Takkan berkurang rezki kita apabila kita bersedekah. Yakinlah...
Puasa akan mengajar kita erti kesabaran. Rasulullah menawan Kota Mekah di dalam bulan Ramadhan. 4 kitab diturunkan di dalam bulan Ramadhan.. banyak peristiwa bersejarah berlaku di dalam bulan yang mulia ini. Bagi yang berniaga.. Ramadhan kali ini akan menjanjikan sesuatu yang hebat untuk kita. Doa-doa orang yang berpuasa Insyaallah diterima Allah. Berdoalah sebelum waktu berbuka. Itu antara waktu-waktu doa dimakbulkan. Doalah apa sahaja. Senjata sudah ada. Gunakan sebaik mungkin.
Selamat datang Ramadhan.. selamat datang....

Friday, August 06, 2010

Renungan Jumaat

Assalamualaikum semua. Hari Jumaat adalah penghulu segala hari. Jumaat terakhir bulan syaaban sebelum tibanya Ramadhan Al-Mubarak. Pagi tadi bantu rakan kongsi convincekan prospek. Alhamdulillah bila aura positif menguasai aura negatif, prospek pun yakin. terus bagi dokumen yang diperlukan. Yang pastinya dengan izin ALlah.
Nak berkongsi cerita sikit. Lepas solat Jumaat aku minum di kedai mamak. kerusi tu pun dah macam tau-tau aku nak datang. kosong selalu.
Sambil minum nampak seorang Mamu(pakcik) sedang minum ais kosong. Kenal mamu tu macam-macam tu ja. Kerjanya beri salam pada orang dan minta bantuan ikhlas. jalan pun hencot2. sakit kaki agaknya. Aku dalam keadaan yang kenyang. Dalam hati terasa, mamu ni dah makan ka. Pelawa dia makan dengan niat nak belanja. Dia pun ubah tempat duduk dengan aku sambil minta izin. begitu merendah diri. Asal dari sungai petani. dah menetap di penang 20tahun. Umur 50tahun. Baru kahwin 5 tahun sudah, itupun dijodohkan oleh arwah kakaknya. Kahwin dengan OKU. Anak 2 orang. 3 tahun & 3 bulan. Tak bekerja. sebab sakit & tak ada kelulusan. Belajar setakat darjah 3 saja, ibu bapa meninggal masa Mamu masih kecil. kerja tak menentu. Hidup sekarang mengharapkan belas kasihan orang. dapat bantuan Majlis Agama RM150 sebulan. Kaki tunggu kena potong. Kencing manis tahap kritikal. Malu dah tak ada. kalau malu anak, isteri di rumah tak makan. dapat rm10 sehari pun dah besar rahmat katanya. adalah hasil untuk di bawa pulang ke rumah. Tengok mamu makan pun tersentuh hati. Lapar sangat2. makan sehari sekali sahaja. itu pun kalau ada. kalau tak ada??? ikat perut. Tapi anak kat rumah boleh ka ikat perut?????? sebab tu hari-hari kena keluar katanya. minta dan terus meminta.
Mamu pesan kat aku. Fitri, jagalah amalan. jangan lupa pada Allah. solat jangan tinggal. Mamu muda-muda dulu tak beringat. kadang-kadang buat, kadang-kadang tak. Bila susah macam ni baru teringat kat Allah. Orang nak bagi duit pun digerakkan hati oleh Allah. Fitri buat bisnes kan katanya. buat la elok-elok. jangan sesekali tinggi diri. jangan lalai macam Mamu. Dah jadi macam ni, nak kerja pun orang tak mau terima. Mamu menyesal, macam manalah isteri & anak2 mamu kalau mamu dah tiada. Bergenang air mata Mamu.
hari ni rezki Mamu nak ditemukan dengan aku. Aku dapat nasihat & juga ilmu. Mamu dapat luahkan perasaan. Nak ke mana Mamu lepas ni. Alhamdulillah, perut dah kenyang. Nak balik beli makan kat isteri & anak2.
Sahabat-sahabat ku sekalian. Memang selalu kita dengar orang kata. Duit bukan segala-galanya. Tapi dari kisah tadi... apa pendapat semua. Perlu tak duit tu????? Apa yang mamu cari??? makanan untuk anak2. nak beli dengan apa? duit kan. Sementara kita masih ada peluang, masih sihat... janganlah kita sia-siakan masa yang ada. Kita ada lebih.. kan dapat bantu orang macam Mamu. nak bagi sikit ke banyak. terpulang pada kita. sekurang-kurangnya lepas makan Mamu hari ni kan. Rasulullah pernah bersabda. Orang yang menunaikan hajat orang lain, lebih besar pahalanya dari beriktikaf di dalam mesjid. Jom lah kita ubah kehidupan kita. Pasti kehidupan orang lain juga terkena tempiasnya.

Thursday, August 05, 2010

SAFIRA CLUB - 4 OGOS 2010


CDM KAMARUDIN- upline kesayangannku. Umpama cermin bagi diri ini. sentiasa membimbing, memberi ilmu setiap waktu. Rujukan aku dalam mengembangkan perniagaan ini. Kehadiran CDM semalam tanpa kami ketahui. Semangat kami lagi bertambah-tambah. Taipan terbina hasil dari beliau dan CDM Kartini bersama CDM Faridah Mohd Ali, CDM Zulfadzilah, CDM Juliani & CDM Zulkor. Kata-kata semangat beliau semalam memang hebat. Bulan Ogos adalah bulan untuk kita merdeka dari kesempitan wang. Buatlah Hai O betul2 sepenuh hati. 10 tahun pengalaman beliau bersama Hai O. Jutawan pun dah jadi. Dulunya guru sekolah sahaja. Anak murid 1@2 kelas sahaja. Sekarang anak didik beliau 1 Malaysia. jakarta & Batam pun dah ada. RMXXXXXX bukan lagi matlamat utama. Kejayaan warga Taipan yang lebih utama. Lahirkan CDM seramai mungkin. Terima Kasih CDM ku... Teruslah bimbing kami. Betulkan gerak kerja kami.


CDM Ali pun ada. Inilah bukti support AT(Akademi Taipan) pada warga Taipan. CDM kamarudin dah berpuluh ribu kali dengar talk Taipan. Ya la, dah 10 tahun. Tapi tak pernah jemu. Siap duduk depan lagi dari mula sampai habis. JEMU??? tidak ada istilah jemu pada orang yang ghairah berniaga. Kalau tak hadir kelas mesti rasa ada benda yang tak kena. SEMANGAT SEMANGAT SEMANGAT!!!!!!!


TEKUN... mendengar dan catat ilmu yang disampaikan. Setiap minggu hadir. Sampai kerusi pun dah tahu tuannya. Yang hebatnya, bukan semua tu warga penang, Kedah,Perlis,Penang,Perak dan lain-lain negeri.

Terima kasih juga pada CDM Nasir, CDM Sabarina yang turut hadir semalam. CDM2 ramai datang. Bukti kejayaan pun banyak. Kereta mewah pun banyak bernumber 181. Minggu depan dah pun masuk Ramadhan. Kelas berjalan seperti biasa. Selepas solat tarawikh. Bulan Ramadhan lah pendapatan kita semua akan melonjak-lonjak. Percaya???? kena percaya.

Tuesday, August 03, 2010

MONEY MONEY MONEY!!!!!

Siapa tak nak RM???? semua orang jawab nak bila di tanya. Berapa ramai yang sungguh2 untuk dapatkan apa yang kita nak????? Tahniah bagi yang hadir di Safira Club. Minda telah terbuka luas. Baru lebih faham kenapa buat tak berapa nak menjadi. Wang adalah tenaga. Tenaga tertarik kepada benda yang bertenaga. Kalau kita letih,lesu,lembik,tak sungguh2,negatif,malas,give up, tak nak kaya... Wang tidak akan datang kepada kita. Tiada tarikan pada wang untuk ciri-ciri di atas.
Wang akan datang dengan banyak,laju,melimpah-limpah pada orang yang betul-betul nak, aktif,positif,rajin,sungguh-sungguh,tak give up,tak jemu, tak mengalah, buat dengan sepenuh hati. Itulah konsep wang.
kedengaran suara peserta ' Ooooooo, patutla aku susah nak dapat prospek, patutla dah nak close tiba-tiba cancel. Patutla kawan aku kata nanti dulu, patutla .... patutla .. patutla...' Kadang-kadang kita tak sedar yang diri kita sendiri yang menyebabkan semua tu terjadi. Mungkin kita tak sungguh-sungguh masa demo. Setakat demo ja.. tapi kurang semangat. Kalau upline demo, kita buat tak reti ja. Tak tunjukkan yang kita benar-benar nak berjaya. kawan pun takut. tak berapa nak yakin. sebab kita pun kurang yakin.
Bila minda dah terbuka. Ilmu dah bertambah. Tidak ada masalah untuk terus berjaya. Buat sungguh-sungguh. Tak main-main. Rezki akan datang mencurah-curah. Amalkan ilmu yang ada. Ilmu tanpa amal tiada gunanya.
Jutaan terima kasih pada CDM Kartini & CDM Kamarudin yang membentuk Taipan bersama CDM2 hebat. Konsep berjaya & menjayakan menjadi pegangan kami. Terima kasih juga pada CDM Faridah, yang menyampaikan ilmu malam taadi. 3jam bercakap dengan penuh semangat. Penuh motivasi. Penuh dengan nasihat2 yang berguna. Untuk kita capai segala impian. I LOVE MONEEEEEYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!


Ramai sungguh yang hadir. Padat. sampai tak cukup tempat.. tambah kerusi perkara biasa di Safira Club.


Warga Taipan Utara. Penang+Perlis+kedah+Perak dan ada lagi yang datang dari jauh.


CDM Faridah beri Jam tangan Roscani pada SM baru dengan pakej TT.


Jangan lepaskan peluang tangkap gambar dengan CDM Faridah. Serap energy & aura dari beliau.


Terus bincang strategi untuk pulun buat duit raya.