Monday, June 14, 2010

DEMAM BOLA VS DEMAM TT


* Legenda bola sepak dunia * Beliau cukup hebat beraksi di padang. Kena tengok macamana beliau berjaya. perlu ambil semangat. orang kecil ja. tapi bukan alasan. *

Bertemu kembali di blog Taipan. Musim bola dah bermula. kedai makan penuh selalu. yang jarang keluar rumah pun dah mula keluar. seronok tengok bola ramai2. lebih semangat katanya. bila gol saja... bergegar kedai2 makan.
Ada orang kata musim bola ni berniaga slow sikit. sebab nak fokus bola. bukan selalu katanya.
Bagi kita yang berniaga, setiap masa kena fokus bisnes. lagi seronok musim bola nie. lagi senang nak jumpa kawan2. tak payah buat temujanji pun boleh jumpa. yang susah nak ajak keluar minum pun dah boleh terserempak kat kedai makan. Kita kena positif musim bola ni. kena kreatif jugak. boleh telefon kawan2, jom tgk bola malam ni. jom jumpa awal sikit. seronok nak sembang pasal bola. sebelum game mula.. kita dah boleh sulam berniaga. nak cerita sekejap ja. lepas tu prospek dah boleh tengok bola. Nak menang world cup kena ada strategi. Nak hebat berniaga pun kena ada strategi. Jangan kita pun sama2 tengok bola sampai prospek depan mata pun buat tak nampak. kita juga yang rugi.
2 hari sudah, downline ajak demo kat kedai makan. yang ada skrin besar lagi. masa nak pergi tu, tergerak juga dalam hati. macamana aku nak demo. mesti ramai & bising kat situ., bolehkah prospek nak fokus. itu yang aku fikir. Tapi nak jadi cerita. prospek duduk depan skrin besar, tapi tak mengadap pun kat bola. lebih fokus pada bisnes. Katanya, seronok tengok orang main bola... tapi kita yang income tak berapa nak cukup ni, tengok bola pun tak enjoy. lebih seronok dengar cara nak buat duit. dah banyak duit... padang bola pun boleh beli.
Jadi, kita jangan suka buat keputusan untuk orang. jangan kita fikir bukan2. gerak kerja perlu tambah. kita dah ada team. susun strategi. yang dah ada kereta mewah. turun padang. turun kat kedai makan yang ramai orang berkumpul. turun dengan group kita. jumpa ja prospek, dah boleh cerita. sekejap ja... tak lama.
Tahniah pada semua. sama-sama kita gempur

No comments: