Friday, May 02, 2014

Kemahuan & Kesungguhan

As salam..
Bertemu kembali di alam maya.
Moga segala catatan boleh dijadikan kenangan.
Kenangan yg pasti membuatkan diri tersenyum.
Iyalah.. mana mungkin kita dapat ingat semua perkara. Manusia ni kan pelupa.

Seringkali kita terlupa asal usul kita.
Terlupa hala tuju hidup.
Terlupa apa yg pernah dijanjikan pada diri sendiri
Terlupa apa yg pernah dijanjikan pada org lain.
Terlupa dan alpa dalam kehidupan yg sementara ini.

Bersyukurlah bila ada insan yg datang memberikan kita peringatan.
Bersyukurlah sekiranya ada kisah2 yg berlaku dlm kehidupan kita yg juga boleh diambil pengajaran.

Hampir 36 tahun hidup di muka bumi Allah. Pelbagai ragam manusia yg ditemui. Terutamanya bila berada dalam dunia perniagaan. Dunia yg penuh dgn pelbagai kejutan. Inilah pengalaman hidup yg terindah.

Hehehe. Ok tak buah warm up setelah lama x menulis.. tadi cdm ayu kemas2 barang di rumah..
Jumpa gambar nie.. jom tgk.


Semasa di Movie World Gold Coast Australia.
teragak2 juga nak naik atau tak.. terkenangkan pd tahun 2008 semasa di Everland Korea. Masa tu naik roller coaster.. ok lagi. Lepas naik Double twist.. terus nak pitam. Hahaha.. buka habis jacket walaupun suhu sejuk gedik -ve. Peluh berjurai2.
hehehe... tobat tak naik dah..
tapi Alhamdulillah masa di G.coast.. semuanya lancar. Menunggu hampir 1jam. Naiknya 78saat. 
Kelajuan 0-100km/h dlm masa 2 seconds..

sempat senyum sedikit masa candid camera.
masa di seaworld x sempat senyum.. sebab tu x beli gbr tu.

ok semua.. malam ni kami 1 family ada di Sany Char Koay Teow Penang. Dekat ja dgn centre FF1.
lepas makan terus ke centre.. uruskan Bio Velocity closing utk group. Ada nak setting gerak kerja utk DSM Irtiza. A.NASIR DAN husna pun nak dtg utk ambil BV. Sambil2 nak kemas barang sebab esok nak ke Putraheight.
ada meeting.. ada Grand BoP.. 
mcm2 nak buat bulan Mei ni.
nak uruskan trip Shanghai for FF1 group.



1 comment:

Noarlinda Mohd Jahari said...

Terbaik la CDM.. Memang best di Gold Coast, Australia. Next trip nk follow lg. The best ever free vacation